Hoe profiteer jij van de digitale transformatie?


Omarm de technologie

Zoals de industriële revolutie in de 19e eeuw enorme impact heeft gehad op productiebedrijven, zo zal de ook de digitale transformatie van deze generatie de branche beïnvloeden. Meegaan is geen optie, maar noodzaak. Hoe ga jij een voorsprong creëren?

Uitdagingen waar bedrijven mee te maken hebben:

  • Concurrentie die disruptieve technologieën gebruikt.
  • Digitalisering van de jongere werknemer.
  • Flexibel omgaan met wijzigingen in de markt.

Disruptieve technologieën

Disruptieve technologieën veranderen de gebruikelijke werkwijzen structureel. Als je blijft terugvallen op vertrouwde technologieën red je het niet. Door disruptieve technologieën veranderen ook de wensen van consumenten, groeit de hoeveelheid digitale informatie en zal jij andere eisen stellen aan medewerkers. Enkele disruptieve technologieën die bijdragen aan transformaties en die je steeds meer ziet in de procesindustrie zijn:

  • Internet of Things
  • Zelfbesturende voertuigen/drones
  • Robots
  • Artificial Intelligence (AI) en Machine Learning (ML)
  • Digitale traceerbaarheid van producten en grondstoffen
  • Haptische waarneming (technologie die communiceert met de gebruiker)

Modern ondernemen

De branche blijft zich ontwikkelen om tegen steeds lagere kosten steeds efficiënter te worden. Wat gaat de toekomst brengen? Magazijnrobots hebben hun intrede allang gedaan. Wanneer rijden jouw vrachtwagens electrisch en vol met sensoren? Wordt het SSCC label vervangen door een chip? En als dat gebeurt, heb je dan een voorprong op de concurrent? Als we de toekomst van de industrie beter willen begrijpen dan is het logisch om onze blik te richten op de meest recente technologische ontwikkelingen. Deze zijn bepalend voor de toekomst.

Snel resultaat met Power apps

Traditioneel gezien, richten producenten in de procesindustrie zich sterk op vaste procedures. Je moet de dagelijkse werkzaamheden immers stabiel kunnen ondersteunen. De wijzigingen in de markt gaan echter snel en jij moet flexibel functioneren. Een log systeem mag daarom een handige app, die veel toegevoegde waarde biedt voor jouw medewerkers, niet in de weg zitten. Power Apps zijn eenvoudig gemaakt en bieden snel een stukje extra modernisering van jouw bedrijfsprocessen.

Mobiele werknemers

Als producent wil je je de laatste technologieën inzetten om kritische kennis vast te houden. Daarnaast verwachten milenials een digitale werkplaats. Productiegegevens worden mobiel gedeeld met operators. Magazijnmedewerkers werken met een mobiel apparaat om hun logistieke verplaatsingen uit te voeren. Onderhoud vindt plaats op basis van werkorders die digitaal voorhanden zijn. Maar ook voor CXO management is mobiele en real-time toegang noodzaak om het bedrijf te leiden en samen te kunnen werken. Het versnelt het beslissingsproces, de toestemmingsprocedures en het bijsturingen, waar in de wereld het management zich dan ook bevindt.

Buzzwoord

Er komen steeds meer voorbeelden van Machine Learning. Zoals het analyseren van operationele gegevens om de efficiëncy te verbeteren, logistiek te optimaliseren of pro-actief onderhoud uit te voeren. Analyse tools geven een competitief voordeel indien bekwaam en slim toegepast bij het addresseren van bedrijfsuitdagingen. Artificial Intelligence mag nu misschien nog voor sommigen een buzzwoord zijn maar zal veel impact hebben op je bedrijf. De tijd van traditionele software is volledig voorbij.

The Sky is the limit

Applicaties, die in de cloud beschikbaar worden gesteld, maken alle genoemde technologieën mogelijk door mobiliteit, schaalbaarheid, analysecapaciteit en interconnectiviteit. The sky is the limit. Veel bedrijven zien vooral de gevaren van de Cloud maar een datacentra operationeel houden vergt heel wat kennis, kunde en handenvol werk. Er is juist veel aandacht voor veiligheid in de Cloud.

Meer lezen over dit thema?

Hieronder vind je een zorgvuldige selectie van bronnen waarmee je je nog verder kunt verdiepen in dit thema.

Demand Forecasting

Met een juiste mix van goede prognoses, onderlinge samenwerking en planning kun je je capaciteit tijdig afstemmen op hun vraag. Lees hier meer over de oplossing Demand Forecasting

Overwegingen om voor de cloud te kiezen

In deze whitepaper onderzoeken we het nut van bedrijfsapplicaties in de cloud. De wereld om je heen is voortdurend in beweging. Technologische ontwikkelingen zijn bijna niet bij te houden.

Microsoft Power Platform

Met relatief weinig technische kennis kan iedereen apps bouwen, data analyseren en processen automatiseren. Lees onze blog over de krachtige tools van het Microsoft Power Platform.

Actuele thema's procesindustrie

Onze visie op pocesindustrie